Je li STUDIJ Prehrambene tehnologije za Vas?


Provjerite svoje znanje na kvizu ispod

#1. Bijela boja mlijeka potječe od:

#2. Mlijeko je dobar izvor:

#3. Kava nas budnima drži jer sadrži psihoaktivnu tvar:

#4. Kruh se ne može proizvesti bez:

#5. Mjehurići (ili rupice) na kruhu potječu od:

#6. Kruh je dobar za kosu, kožu i nokte jer ima puno:

#7. Za gemišt je uvijek dobro bijelo vino, a potječe od sorti:

#8. Pojam suhog vina veže se uz:

#9. Riba može biti opasna jer:

#10. Ribe su dobar izvor:

#11. Jabuke sadrže dijetalno vlakno:
Što ćete učiti?
Faze proizvodnje kuhanog sira u laboratoriju Alkoholni ekstrakti kloforila iz koprive Mjerna upravljačka i transportna procesna oprema 3D printanje hrane
Mlijeko koagulirano kiselinom Test prisutnosti antibiotika u mlijeku Ekstrakt koprive Paprenjaci izrađeni na PBF-u
Metilensko modrilo test za svježinu mlijeka Aliginatna mikrokapsula Turbula mješalica
Kakao aglomerati Senzorska procjena bučinog ulja Posjet Sireli
Terenska nastava Cromaris Terenska nastava vinarija Agrolaguna Terenska nastava Paška sirana Terenska nastava uljara Zadar
PBF praline Hladna plazma za minimalno procesiranje hrane Metilensko modrilo
Procesna i analitička oprema Terenska nastava, postrojenje za otpadne vode Proizvodnja sira
Proizvodnja alkoholnih pića u laboratorijskim uvjetima
Zaviri u labose
Riječ bivših studenata