2024

Obavezno dođi do PBF štanda! Tu te čekaju svakakve zanimljivosti i razni kvizovi. Naravno možeš osvojiti i nagrade 🙂
Budite jedni od 500 sretnika koji mogu besplatno isprobati LABSTER virtualni laboratorij doma na vlastitom računalu
Triangl test
Triangl test je metoda koja se koristi za utvrđivanje postoji li senzorna razlika između dva proizvoda.
U ovom testu, ispitanicima se daju tri uzorka, od kojih su dva identična, a jedan je različit.
Zadaća ispitanika je prepoznati koji je uzorak drugačiji.
Triangl test se često koristi u industriji hrane i pića kako bi se utvrdile razlike u okusu, mirisu ili teksturi proizvoda.
Primjena mikroorganizama za dobivanje fermentiranih proizvoda
IZLOŽENI MATERIJAL:
Primjena mikroorganizama za dobivanje fermentiranih proizvoda:
- pivo – tikvice s vodom, ječmom, sladom, hmeljem i kvascem (suhi i plišani kvasac)
- jogurt – mlijeko, plišani lactobacillus, jogurt
- primjeri drugih fermentiranih proizvoda (kiseli krastavci, masline, vino, sir s plemenitom plijesni)
Primjeri kako se sve mikroorganizmi mogu čuvati / skladištiti: suhi liofilizirani preparati, vlažna biomasa u epruvetama)
kako djeluju antibiotici: Petrijeve zdjelice koje pokazuju osjetljivost bakterija na antibiotike
INTERAKTIVNO:
- kako zaštititi probiotičke bakterije da u što većem broju prežive prolazak kroz gastrointestinalni trakt - mikroinkapsulacija: ispuštanje suspenzije bakterijske biomase u natrijevom alginatu u kalcijev klorid pri čemu izmjenom natrijevih i kalcijevih iona dolazi do umrežavanja i formiranja kapsula unutar kojih se nalaze bakterije
- igra - spoji trojke (sirovina, mikroorganizam, produkt)
Prikaz proizvodnje kruha sa kiselim tijestom
Znate li od kojih se sastojaka proizvodi kruh?
A koja je uloga kvasca u tome procesu?
Dođi na štand PBFa i otkrij čarobni svijet kruha!
Kahoot kviz
Otprilike svakih sat vremena pustiti ćemo jedan Kahoot kviz!
Tema je "Zanimljivosti o hrani? Testirajte svoje opće znanje!"
Osvojite nagrade 🙂
Žitarice i Uljarice
„Izazovi svoje znanje o žitaricama i uljaricama!
Na PBF štandu čeka te interaktivna ploča s različitim sjemenkama
Možeš li ih prepoznati i točno razvrstati?“
Senzorika okusa i mirisa
Kažu da slika govori 1000 riječi, ali ako prepoznaš što je prikazano na ovim slikama, sigurno ćeš i osjetiti omiljene okuse i mirise.
Na PBF štandu pogledaj izbliza i upoznaj sirovine za proizvodnju omiljene slastice i napitaka koji nam pomažu da se razbudimo, ali i koje vežemo uz pamtljive trenutke i susrete.
Možeš li pogoditi o čemu je riječ?
Mikroinkapsulacija
Otkrijte što je to mikroinkapsulacija?
Mjerenje sastava tijela
Metoda bioelektrične impedancije temelji se na provodnosti i pretpostavci da je otpor najveći u masnom tkivu.
Najpoznatiji je modeli s dvije elektrode gdje struja prolazi kroz ruke (ispitanik u rukama drži uređaj i struja prolazi kroz gornji dio tijela). Mjerenje bioelektričnom impedancijom jedna je od najčešće korištenih metoda.
Želiš li saznati kakav je tvoj sastav?!?
Dođi nam na štand PBF-a
Termometar
Provjerite koliko ste zagrijani za PBF ?
Ako u vašim rukama crvena tekućina u termometru provrije, PBF je faks za vas!
2023
2022
2019
2018
2016
2015